Salı, Ağustos 12, 2008

Atılgan ve Girişimci!

Nedense hep sermayesizlikten, yatırımcı bulamamaktan yakınırız... Sorsalar biz ne yaman girişimcileriz, her gün yeni fikirler üretiyor bunları projelendiriyoruz, Doğru değil mi?
Evet doğru.. Üzerine düşünüyoruz az biraz kafa patlatıyoruz, hatta hadi yazıyı yazarken bir proje geliştirelim;

Atılgan-1: Abi ya! Bugün Bahariye'de dolaşıyordum, bi baktım bütün kızlar koşa koşa Mango'ya gidiyor, yanımdaki arkadaş da tutturdu girelim diye, o da nesi! Dışarda halim selim takılan kızlar canavara dönüşmüş kavga ediyorlar son kalan body için (hem de 150ytl -ki sezon sonu 30 olacagını hepimiz biliyoruz-)
Atılgan-2: eee?
Atılgan-1: diyorumki şu Mango bağımlılarına bir forum falan açalım, zaten MNG Addict diye sloganları da var, hepsi paylaşsın anılarını, indirimler falan duyrulsun!
Atılgan-2: Cidden ya! Nasıl düşünmedik bu zamana kadar, hem eni sonu bi php script çakarız olur biter...
Atılgan-1: Yok abi kitleye uygun cafcaflı tasarım lazım, öyle kıytırık scriptle olmaz, hem çalarlar sonra bizi de yalan ederler, baksana DOL'e para var atlıyorlar her işe! :p
Atılgan-2: Abi birde global marka bu Mango bide ingilizcesini yaparız,
Atılgan-1: Birde üzerine MANGO'yu sponsor aldık mı siteye, yırttık abicim YIRTTIK..! :)
Atılgan-2: tamamdır abi, hadi domain bulalım o zaman...

Tabiki böyle bir girişimcilik yok, en azından bununla kalmıyor hiç bir şey... Atılgan dediğimiz şahsiyetler her iş fikrine atlayan, bir şekilde Köşeyi Dönme Arzusunda (dikkat: Başarma değil) olan kişidir! Ama girişimci iş fikrini geliştirir, bir çok kişiye danışır, ölçer tartar, rakipleri inceler, handikapları görür(hiç bir şey güllük gülistanlık değil) ve bunları baz alarak;
Fizibilite raporunu çıkarır
Müşterinin taleplerini değerlendirir
Hedef Belirler
B planını cepte saklar
Sunumlarını hazırlar
Kimlerle çalışabileceğini belirler
Partner ve yatırımcı aramaya koyulur....

Yani Atılganlar gibi, "yırttık" kelimesi ile projelendirilmiş olmuyor, ve haliyle "Yırttık!" ünlemine yatırımcı bulunmuyor değil mi?

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok beğendim yazını. Emeğine sağlık!...

bu konuya dair yazılmış tüm blog yazılarını bir araya getirip kitaplarşırma fikrim var...bir de sponsor buldum mu? kitap ta tuttu mu...yırttım abicim:)))