Pazartesi, Ağustos 18, 2008

%25 senin olsun ortağız... :)


Muazzam bir fikrimiz var, bağlantılar hazır, ekip hazır, proje bütün detayıyla hazır, tek eksik SERMAYE...
Kimse sermaye vermiyor, risk sermayesi desen herkes firmanın belli cevabı: "Yıllık Bütçe planı hazırlandı, önümüzdeki yıl belki!"
Şimdi ne yapacağız? askıya mı alacağız bir yıl? o kadar heyecanımız var, işe başladık başlayacağız... ve işte burda hisseler giriyor devreye... yazılımcıya %25, tasarımcıya %25... gelene hisse, gidene hisse... :)
ortaklar çoğaldı, 3 kuruş kazansan kırış kırışabilirsen, proje hazırlanırken nasıl geçincez vb. çekinceler...
Güzel bir yaklaşım, en azından girişimcilikten geri kalmadan, biraz fedakarlıkla nakit bulma sorunu çözülüyor. Ama ufak bir sorun var, Ortaklık bu kadar kolay olmuyor, ortağız demekle iş bitmiyor, heyecan ve enerjiyle birlikte ne kadar dayanılabilir? bireysel sorunlar göz önüne alındı mı? sözleşme ne şekilde olacak? sadece söz nereye kadar yeterli olur? yarın iş yürümezse ne şekilde davranılacak? işler büyürse hisseler değişecek mi? ortada bir şey olmasa da kim karar verici olacak?
işte bu ve benzeri soruları cevaplamadan, hisseleri paylaşıyoruz çerez gibi, ve devamında istisnai durumlar olsa da, hem işler yürümüyor, hem de arkadaşlığımızdan oluyoruz, ve üzerine Müteşebbis Ruhumuzda bu başarısızlık bir korku oluşturuyor...
siz de kesinlikle bunu tecrübe etmişsinizdir diye düşünüyorum ne dersiniz?

Hiç yorum yok: